SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » HABER » Gazze’de mezarlıklarda boş yer kalmadı

Gazze’de mezarlıklarda boş yer kalmadı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 10 ayı aşkın süredir devam eden hava, kara ve deniz saldırıları, bölgedeki insani durumu daha da kötüleştirdi. Son verilere göre, saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bini aştı. Bölgedeki mezarlarda ise cenaze gömme yeri kalmadı.

Yayınlanma:
ABONE OL
Gazze’de mezarlıklarda boş yer kalmadı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 10 ayı aşkın süredir devam eden hava, kara ve deniz saldırıları, bölgedeki insani durumu daha da kötüleştirdi. Son verilere göre, saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bini aştı. Bölgedeki mezarlarda ise cenaze gömme yeri kalmadı.

Gazze Şeridi’nde Mezarlıklar Dolmuş Durumda


İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik sürdürdüğü hava, kara ve deniz saldırıları sonucunda ölenlerin sayısı 40 bini aştı. Bu durum, bölgedeki mezarlıklarda ciddi bir kriz yaratmış durumda. Özellikle Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki birçok mezarlık, doluluk nedeniyle yeni cenazeleri kabul edemiyor.

 

İLGİLİ HABER Venezuela’da Noel tarihi değişti!
İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 10 ayı aşkın süredir devam eden hava, kara ve deniz saldırıları, bölgedeki insani durumu daha da kötüleştirdi. Son verilere göre, saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bini aştı. Bölgedeki mezarlarda ise cenaze gömme yeri kalmadı.

Mezarlık Görevlisinin Açıklamaları

 

Suveyf Kabristanlığı’nda çalışan mezarlık görevlisi Saad Hasan Bereket, yaşanan durumun eşi benzeri görülmemiş bir kriz olduğunu belirtti. Ömrünün büyük bir kısmını kabristanlarda geçirdiğini ifade eden Bereket, “Savaştan önce günde birkaç defin gerçekleştirirken, 7 Ekim’den sonra günlük 70, 80, 100 hatta bazen 300 cenaze defnettiğimizi gördüm. Mezarlıklar adeta üç tabaka mezar haline geldi” dedi.

 

Bereket, kabristanlarda yer bulmanın giderek zorlaştığını, mevcut boş alanların tamamen dolduğunu ve mezar üstüne mezar yapılmak zorunda kaldığını söyledi. “Zorluk şu ki; mezar açacak yer kalmadı. Burası bir iki değil, üç tabaka mezardan oluşuyor” ifadelerini kullandı.

 

Gazze'de mezarlıklarda boş yer kalmadı

 

Cenaze Defininde Yaşanan Zorluklar

 

Nusayrat Mülteci Kampı’ndan göç etmek zorunda kalan Filistinli Muhammed Abdullah, saldırılar nedeniyle cenaze defininde büyük zorluklar yaşandığını belirtti. Abdullah, “Şehit sayısı ürkütücü şekilde artıyor. En küçük katliamda bile 10 ya da 20 şehit veriliyor. Gazze’nin orta bölgesindeki üç kabristan da ağzına kadar dolu” dedi.

 

Yeni mezar açmak istediklerinde daha önce gömülmüş cesetlerle karşılaştıklarını belirten Abdullah, “Kabristanlarda boş yer bulmakta büyük sıkıntı çekiyoruz. Kabristanlarda boş alanlar, yerinden edilen insanlar tarafından doldurulmuş durumda. Yaşayan ölüler önceliklidir” diye ekledi.

 

İsrail’in Saldırıları ve Can Kaybı

 

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 480’i çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 40 bin 223 Filistinli hayatını kaybetti. Ayrıca, 92 bin 981 Filistinli yaralandı. Enkaz altında hâlâ binlerce ölü olduğu bildiriliyor. Saldırılar, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarını da hedef alarak sivil altyapıyı büyük ölçüde tahrip ediyor.

İlgili Haberler