SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » HABER » İran’da 23 yıl sonra bir ilk!

İran’da 23 yıl sonra bir ilk!

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan hükümet meclisinden güven oyunu aldı! Ayrıntılar haberimizde...

Yayınlanma:
ABONE OL
İran’da 23 yıl sonra bir ilk!

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan hükümet meclisinden güven oyunu aldı! Ayrıntılar haberimizde…

İran, 2001 yılından bu yana ilk kez hükümetteki tüm bakanlarına güvenoyu verme kararı aldı. Geçtiğimiz ay göreve başlayan Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın sunduğu kabine, İran İslami Şura Meclisi tarafından onaylandı.

Meclis, Pezeşkiyan’ın önerdiği 19 kişilik hükümet ekibini onaylamak için 5 günlük bir inceleme süreci yürüttü. Bu onay, İran’ın siyasi tarihinde bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Kabinede dikkat çeken isimler arasında eski Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani döneminde Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak görev yapmış ve nükleer müzakerelerde Başmüzakereci olarak tanınmış Abbas Arakçi, Dışişleri Bakanı olarak yer alırken; İçişleri Bakanlığı görevini ise eski Uyuşturucuyla Mücadele Teşkilatı Genel Sekreteri Tuğgeneral İskender Mumini üstlenecek.

İLGİLİ HABER Venezuela’da Noel tarihi değişti!
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan hükümet meclisinden güven oyunu aldı! Ayrıntılar haberimizde...

iran hükümet ekibi

Eski Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi döneminden kalan 3 bakanın da yer aldığı yeni kabinede, İstihbarat Bakanı İsmail Hatip, Savunma Bakanı olarak eski Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Aziz Nasırzade ve Ekonomi Bakanı olarak eski Merkez Bankası Başkanı Abdunnasır Himmeti dikkat çekiyor.

Güvenoyu öncesinde mecliste konuşan Pezeşkiyan, kabineyi oluştururken farklı seslere yer vermeye özen gösterdiğini vurguladı ve bu hükümeti “ulusal birlik” hükümeti olarak tanımladı. Ayrıca, kabine üyelerini İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney ile istişare ederek belirlediğini belirtti. Pezeşkiyan, ülkenin birlik ve uyuma ihtiyaç duyduğunu ve kabinenin işbirliği içinde çalışacağını vurguladı. Bu gelişme, İran’daki siyasi ortamda önemli bir değişimin ve yeni bir dönemin habercisi olarak değerlendiriliyor.

İlgili Haberler