SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » HABER » Kurban Bayramı Süresince 1456 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Kurban Bayramı Süresince 1456 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Yayınlanma:
ABONE OL
Kurban Bayramı Süresince 1456 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Dünya’da savaşların pençesinden kaçan insanlar düzensiz göçmen statüsünde başka ülkelere kaçmak zorunda kalıyor. Türkiye’de savaş madurlarına elinden geleni yapmakla kalmıyor tüm Dünya’ya insanlık dersi verecek derecede insani yardımlarını sürdürüyor. Yalnız, her ne olursa olsun düzensiz göçmenlere (her ülkenin yaptığı gibi) müdahala etmek zorunda kalıyor.

Kurban Bayramında da boş durmayan ekipler, bayram süresi boyunca düzensiz göçmenlere yönelik yakalama çalışmalarını sürdürdü. ‘Kalkan-24’ adı verilen operasyonlarda 1456 düzensiz göçmen yakalandı ve sınırdışı edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edildi.

Operasyona ait İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yaptığı bilgilendirmede; ‘Mobil Göç Noktası Araçları’ ile yapılan ‘Kalkan-24’ operasyonunda 1456 düzensiz (kaçak) göçmenin yakalandığını bildirdi. Yerlikaya ayrıca; Valilikler ve İl Göç İdarelerinin öncülüğünde yapılan denetimlerde, ister aşka ülkeye (transit) geçiş için olsun, ister Türkiye’de kaçak olarak yaşamak için olsun hiç bir kaçak göçmene izin verilmeyeceğini vurguladı.

Ali Yerlikay’nın X platformundaki konu ile ilgili açıklaması şu şekilde.

Düzensiz göçle mücadelemiz Kurban Bayram tatili boyunca da kesintisiz devam etti. Düzensiz göçmenlere yönelik, Mobil Göç Noktası Araçlarıyla gerçekleştirilen “KALKAN-24” denetimlerinde 1️⃣.4️⃣5️⃣6️⃣ düzensiz göçmen yakalandı❗

️İnsan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün… pic.twitter.com/ZHzpu3yKhy

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) June 25, 2024

Polis, Sahil güvenlik ve Jandarma güçlerinin yoğun çalışmasıyla 60 ilde 35 binin üzerinde yapılan kimlik kontrollerinde tespit edilen düzensiz gömenlerin sınır dışı işlemleri başlatıldı.

İlgili Haberler