SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » HABER » Murat Kurum Tekrar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Oldu

Murat Kurum Tekrar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Oldu

Yayınlanma:
ABONE OL
Murat Kurum Tekrar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Oldu

Sağlık nedenleriyle bakanlık görevinden affını isteyen Mehmet Özhaseki‘nin yerine daha önce de (2018-2023) bu görevi başarıyla ifaa eden Murat Kurum getirildi.  Tekrardan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Murat Kurum, bugün düzenlenen devir teslim töreniyle koltuğuna oturdu.

Kurum törende yaptığı konuşmasında; “Başta İstanbul olmak üzere, 81 ilimizde kentsel dönüşüm konusunda elimizi, gövdemizi taşın altına koyarak bu dönüşümü gerçekleştirmek istiyoruz. Belediyelerimizle iç içe olacağız” ifadelerini kullandı.

Kentsel Dönüşüm konusunda kararlı olduklarını belirten Kurum, “Kendiliğinden dahi yıkılan binalar dahil deprem dönüşümünde her türlü gayreti, hiçbir siyaset gözetmeksizin hep birlikte elimizi taşın altına koyarak başlatmak istiyoruz” dedi. Bu çerçevede özellikle İstanbul başta olmak üzere, Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılacağını ifade etti.

Murat Kurum ile Kentsel Dönüşümün Hızlanması Bekleniyor

Yerel seçimlerde yarışı büyük farkla İmamoğlu’na kaybeden kurum, seçim döneminde kentsel dönüşüme dair vaatlerini ve projelerini uygulayabilmek için harika bir fırsat yakaladı diyebiliriz.

Kurum’un açıklamalarında dikkat çeken bir diğer nokta ise iklim değişikliğiyle mücadele oldu. “Yeşilimizi gözümüz gibi koruyacak, güzelliğe güzellik katacak yeni adımlar atmaya devam edeceğiz” diyen Kurum, çevre komisyonu üyeleri ve belediyelerle yakın iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti. Kurum, bakanlıkta çalışma arkadaşlarıyla aynı amaç doğrultusunda hareket edeceklerini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın imzasıyla Resmi Gazete‘de yayımlanan kararla göreve başlayan Kurum, Özhaseki’nin ardından bakanlık koltuğuna oturdu.

Mehmet Özhaseki, yaptığı konuşmada Kurum’a olan güvenini dile getirerek; “Başlattığım, yarım bıraktığım işleri kardeşimin yapacağına inanıyorum” dedi ve Kurum’a başarılar diledi.

Resmi Gazete’de ilanıyla yürürlüğe giren karlardan biri de pandemi sürecinde başarılı yönetimiyle 7’den 70’e her kesimden insanın takdirini kazanan Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca beyefendinin görevden affı oldu. Yeni Sağlık Bakanı olarak da 2016’dan beri İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu getirildi.

Resim: Sağlık Bakanlığı görevine Prof. Dr. Kemal Memişoğlu getirildi

Biz de Bakanlarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.

İlgili Haberler