SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » HABER » Ukrayna Asıllı Kuru Yük Gemisi Yeşilköy Açıklarında Karaya Oturdu

Ukrayna Asıllı Kuru Yük Gemisi Yeşilköy Açıklarında Karaya Oturdu

Yayınlanma:
ABONE OL
Ukrayna Asıllı Kuru Yük Gemisi Yeşilköy Açıklarında Karaya Oturdu

Rusya’dan Ayın 21’inde kalkış yapan ve Tunus’a seyir halinde olan Ukrayna asıllı Lady Ayana isimli dökme kuru yük gemisi dün akşam saatlerinde Bakırköy’ün Yeşilköy semti açıklarında karaya oturdu. 169 m uzunluğa ve 27 m genişliğe sahip geminin buğday taşıdığı belirtildi.

Olayın ardından Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM), hızla harekete geçerek gemiyi kurtarma çalışmalarına başladı. Gemi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı‘na bağlı Kıyı Emniyeti ekipleri, ‘KEGM-3‘ hızlı tahliye ve can kurtarma botu ve ‘Kurtarma-10‘ römorkörü ile kurtarma çalışmaları hızlıca başlatıldı. Gemi seyir halindeyken bu olayın yaşanması, geminin olması gereken rotadan saptığı ve kııya fazla yanaştığı şüphesini akıllara getiriyor.

Resim: Lady Ayana Kuru Yük Gemisinin Karaya Oturduğu Yer

Sabah saatlerinde ise olay yerine gönderilen dronlarla gemi havadan görüntülendi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM), yaşanan durum hakkında detaylı bir açıklama yaparak geminin nasıl karaya oturduğunu ve kurtarma operasyonunun nasıl yürütüldüğünü paylaştı. Açıklamada; “Rusya’dan Tunus’a seyir halindeyken Yeşilköy önlerinde demirledikten sonra karaya oturan Lady Ayana isimli 169 metre boyundaki buğday yüklü kuru yük gemisi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüze ait KEGM-3 hızlı tahlisiye botumuz ve Kurtarma-10 römorkörümüz olay yerine ivedilikle yönlendirildi” ifadesine yer verildi.

Güncelleme: Başarılı bir operasyonla gemi kurtarıldı ve güvenli bir yere demir attı. Gemi halen Marmara Denizi’nde.

Daha önce (07.05.2024 tarihinde) de Ukrayna’dan Mısır’a giden ve Haydarpaşa mendireği önlerinde makine arızası nedeniyle sürüklenip karaya oturan ALEXIS isimli gemi yoğun uğraşlar sonucunda kurtarılmıştı hatırlarsanız.

İlgili Haberler