SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » SAĞLIK » AB, maymun çiçeğine karşı aşılama yapmak istemiyor

AB, maymun çiçeğine karşı aşılama yapmak istemiyor

Avrupalı ​​sağlık otoritelerinin yeni maymun çiçeği varyantına karşı daha yaygın bir eylemde bulunma konusunda isteksiz oldukları görülürken bunun genel nüfusa yönelik oluşturduğu risk hala "düşük" olarak değerlendiriliyor.

Yayınlanma:
ABONE OL
AB, maymun çiçeğine karşı aşılama yapmak istemiyor

Avrupalı ​​sağlık otoritelerinin yeni maymun çiçeği varyantına karşı daha yaygın bir eylemde bulunma konusunda isteksiz oldukları görülürken bunun genel nüfusa yönelik oluşturduğu risk hala “düşük” olarak değerlendiriliyor.

Avrupa Komisyonu Sağlık Güvenliği Komitesi ile birlikte Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) ve Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Pazartesi günü gerçekleştirdikleri toplantıda, maymun çiçeği (mpox) riskinin önlenmesş amacıyla sınır kontrolleri uygulamaya alınmasının ve ya virüse karşı blok aşılamanın başlatılmasına gerek olmadığı kararı alındı.

Avrupa Komisyonu sözcüsü Euronews’e yaptığı açıklamada, Sağlık Güvenliği Komitesi’nin (HSC) 2022 yılından itibaren MPOX aşısı konusunda güncellenme yapılmasına gerek olmadığı kararının verildiğini söyledi ve “Bu durum Avrupa’da acil bir sağlık durumu olarak görülmemelidir” dedi.

İLGİLİ HABER Canan Karatay’dan 7000 yıllık doğal ilaç önerisi! Birkaç damlasıyla bile tam bir şifa deposu
Avrupalı ​​sağlık otoritelerinin yeni maymun çiçeği varyantına karşı daha yaygın bir eylemde bulunma konusunda isteksiz oldukları görülürken bunun genel nüfusa yönelik oluşturduğu risk hala "düşük" olarak değerlendiriliyor.

Sözcü, toplantıdan sonra Dünya Sağlık Örgütü’nden (WHO-WHO) ve Afrika Hastalık Kontrol Merkezi’nden katılımcıların katıldığı sanal bir toplantıda, HSC üyelerinin yakın koordineli yaklaşımın önemi ve durumunun yakından izlemeye devam edilmesi konusunda br anlaşma yapıldığı ifade etti.

AB, maymun çiçeğine karşı aşılama yapmak istemiyor

Şimdilik aşı belirli gruplara önerilmeye devam ediyor ancak genel nüfusa yayılma olasılığı dışlanıyor. Toplantının amacı ise, Avrupa Birliği’nde (AB) gelişmiş olan maymun çiçeği durumunu ve aynı zamanda da genel nüfusun aşılanması ve yüksek risk taşıyan bölgelerden gelen yolcular için sınır gözetimi önerileri de dahil olmak üzere daha fazla ortak eylem ihtiyacını tartışmaya açmaktı. Toplantı, MPOX salgını durumunun Demokratik Kongo Cumhuriyeti (DRC) ile birlikte komşu Afrika ülkelerinde yayılmasının ardından geçen hafta DSÖ’nün küresel sağlık acil durum ilanı sonrasında yapıldı.

İlk insan vakasının 1970 senesinde bildirilmesinden bu güne kadar maymun çiçeği virüsü artık Orta ve Batı Afrika’daki ülkelerde endemiktir. Bu, virüsle ilgili ikinci defa küresel alanda sağlık acil durumu ilan edilişi.

İlk salgın, Avrupa gibi daha öncesinde küresel bir salgından sonra 2022 yılında ortaya çıktı. Mevcut salgın, virüsün “sınıf I” olarak bilinen, daha ciddi hastalıklara neden olduğu düşünülen bir alt tipinden kaynaklanıyor. Son zamanlarda bildirilen vakalar nedeniyle bazı ülkeler gözetimi artırdı ve halkı bilgilendirme kampanyaları başlatıldı.

AB, maymun çiçeğine karşı aşılama yapmak istemiyor

İspanya Sağlık Bakanı Monica García yaptığı açıklamada, sınırlarda herhangi tedbir uygulamamak ile birlikte, İspanya hükümetinin ülkeye seyahat eden kişilerle ilgili mevcut bilgileri artırmak adına havaalanı yetkilileriyle ve havayolu şirketleriyle beraber çalışacaklarını aktardı.

ECDC geçen hafta, virüs birçok Afrika ülkesinde yayıldıkça Avrupa’nın daha çok ithal çiçek hastalığı vakası görme ihtimalinin yüksek olduğu konusunda uyardı. Ancak Avrupa’daki etki düşük olarak değerlendirildi ve bölgeye ulaşmış olan vakalarla başa çıkabilmek için de “üst düzey hazırlık planlaması ile farkındalık önlemleri” önerildi. Buna, Avrupa’da maymun çiçeği vakalarının tespiti için etkili sürveyans, test ve temas takibi de dahildir.

Sağlık yetkilileri, maymun çiçeği hastalığının, enfekte hayvanlarla ya da insanlarla yakın temas yoluyla veya virüs bulaşmış eşyalara dokunulması yoluyla insanlara bulaşabileceğini söyledi.

Virüs vücuda (genellikle görünmez) travma veya cilt veya mukozadaki yaralar yoluyla girer ve cinsel temas yoluyla kişiden kişiye bulaşabilir ve cinsel temastan sonra enfeksiyon riski artar.

İlgili Haberler